Logo RV Naarden

Ons oudste lid en lid van verdienste is ons ontvallen

Geplaatst op 27-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Op vrijdagochtend 17 november bereikte ons het droevige bericht dat ons Lid van Verdienste Kees Dikken ’s ochtends vroeg overleden is. Een groot verlies voor de vereniging; een markant en ons oudste lid is ons ontvallen.

Kees werd begin jaren 60 lid van onze toen nog geen 10 jaar oude roeivereniging. Er was veel te doen om deze op te bouwen en Kees heeft vanaf het begin als vrijwilliger veel betekend gedurende de opbouw van de vereniging. Met onder andere zijn financiële achtergrond en kennis stond hij op vele momenten klaar om de vereniging weer verder te helpen. Hiermee heeft hij een belangrijk fundament gelegd voor de gezonde vereniging die we vandaag de dag zijn. Kees heeft meerdere malen als penningmeester onderdeel uitgemaakt van het bestuur. Maar het meest bekend bij ons allemaal is hij als Stelmeester. Vanaf de oprichting van het instituut Stelmeesterschap in 1988 tot de zomer 2023 aan toe is hij als Hoofd Stelmeester actief geweest.

Eerder dit jaar heeft Kees als oudste lid samen met het jongste lid ons nieuwe vlaggenschip, de boord-acht Groot Arsenaal gedoopt op energieke wijze. Hiermee heeft hij zelfs de lokale pers gehaald, en, dat doet hij nog steeds; zie bijgaande berichten van het BussumsNieuws en De Gooi- en Eemlander.

groot-arsenaal-2


Iedereen zal warme herinneringen aan Kees behouden. Al was het alleen al omdat hij met zijn 103 jaar iedere dag nog van zijn huis – waar hij tot het eind toe zelfstandig gewoond heeft – naar de roei liep om een kop koffie (en soms iets sterkers) te drinken. Op die manier werden we nog dagelijks gevoed met zijn uitgebreide (roei)kennis.
Kees zal worden gemist en laat dierbare herinneringen achter bij ons allemaal. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit gemis.

Namens het bestuur,

Hugo Kolff – Voorzitter RV Naarden


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube