Logo RV Naarden

Coastal Rowing

 

Coastal Rowing is feitelijk ‘roeien op groot water’ met wind en golven en stroming, grote vergezichten en mogelijkheid tot langere tochten en bezoeken aan andere havens. En dat in boten met dezelfde roeitechniek als de ‘gebruikelijke’ roeiboten: rolbankjes en slidings en nadruk op cadans en inpik etc. Iedereen, die het zeeroeien eenmaal heeft ervaren, is enthousiast over beleving van ruimte en natuur op groot water. Inmiddels heeft Coastal Rowing volgens de KNRB zich ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport die hoog op de prioriteitenlijst staat van zowel internationale roeifederatie als KNRB. Daarnaast wordt toerroeien op groot water bevorderd. Ook bij RV Naarden kun je aan Coastal Rowing doen. Oftewel: Coastal Rowing Gooimeer.

 

dsc-0049 2
 

FAQ's

Waar liggen de boten?
In een korenblauwe zeecontainer rechts van restaurant Boot, op de jachthaven  ‘t Huizerhoofd in Huizen, Ambachtsweg 65. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid buiten het hek.  

Hoe kom je binnen?
Je kunt met de fiets  om de slagboom heenrijden , het  fiets/voetganger hek staat in de zomer meestal open. De code van de hekken en van het slot van de zeecontainer krijg je als je meevaart.

Hoe breng je de boten uit?
Dat moet je wel een keer gezien en gedaan hebben. Je krijgt uitleg als je meevaart. Er ligt ook een instructie stappenplan in de zeecontainer .

Waar is een toilet, kleedruimte of koffie?
We maken gebruik van het toilet en doucheruimte van jachthaven ’t Huizerhoofd. Restaurant Boot op het terrein is geopend voor koffie en veel meer vanaf 12.00 uur. Maandags gesloten. En er is een slechtweer ruimte met een koffie en warme chocolade melk onder restaurant Boot. Ook is er veel horeca in het Nautisch kwartier aan beide zijden van de haven. 

Hoeveel roeiplaatsen zijn er?
De vloot bestaat nu uit twee coastal vieren en een coastal dubbel twee. Samen 10 roeiplaatsen en 2 stuurlieden. 

Hoe reserveer je een boot? 
De boten staan apart vermeld in de botenplanner op roeinaarden.nl en in de app Cappie. Zoek naar boottype Coastal.

Wat betekenen de rode, groene, roodwitte boeien?
Stuurlieden moeten zeker weten wat deze boeien betekenen. Een uitgebreide uitleg vind je in de boot en in de zeecontainer. De rode en groene boeien geven de vaargeul aan, die je deelt met de beroepsvaart . En die gaan altijd voor! 

Hoe meld je je aan om voor een proeftocht?
Stuur een mail naar latsaoc.[antispam].@roeinaarden.nl Vermeld naast je naam en telefoonnummer ook de dagdelen ( ochtend/middag/avond) dat je beschikbaar bent. Je hoort daarna wanneer je eens mee kan roeien. Vermeld ook als je met je eigen ploeg wilt roeien, dan zoeken we er een ervaren stuur bij.

Wat kost het?
Het coastal roeien is een onderdeel van je lidmaatschap van RV Naarden. Het kost je niets extra.

Hoe lang duurt een coastal training?
Het uitbrengen en opbergen van de boot neemt meer tijd in beslag dan een boot uit de loods halen. Zet je daarna koers naar Strandbrasserie de Jutter in Almere Haven voor een drankje, reken dan op een uur of 3 á 4, uit en thuis. Natuurlijk kan je ook langs de kust varen, reken dan op 1,5 á 2 uur .

Let op: In de boten ligt een waterkaart met beproefde vaarroutes, aanlegplaatsen en horeca.

Vaargebied en route

img-1073Vanuit Huizen roeien we op het Gooimeer en aangrenzende wateren. Een kaart met het vaargebied is beschikbaar. Denk aan routes naar Almere Haven, Naarderbosch, Muiderberg en de Eem.

 

Aanmelden

Nog niet lid van onze roeivereniging en zin om te gaan coastal rowen? Meld je dan snel aan en schrijf je in m.b.v. ons formulier of stuur een e-mail naar: latsaoc.[antispam].@roeinaarden.nl

 

Laatste coastal nieuws

Coastel oefent met KNRM

Datum: 27 september 2023  -  Categorie: Coastal
Wat moet je als coastal rower doen, als er iemand overboord slaat? Met welk zwemvest aan klim je weer makkelijk aan boord? Of is een reddingsvest beter? En hoe kan de KNRM ons slepen als het nodig is? Met al dit soort... Lees meer

Help jij mee bij de Open Havendagen!

Datum: 11 maart 2023  -  Categorie: Coastal
De dagen lengen, we kunnen binnenkort ook weer s’avonds het water op. Zodra de hijsinstallatie van de Zephyr getest is, wordt de Zephyr overgeroeid en weer toegevoegd aan de vloot in Huizen.op Het waterseizoen start o... Lees meer

De Coastal Commissie zoekt vrijwilligers:

Datum: 06 maart 2023  -  Categorie: Coastal
Die: andere gebruikers van de jachthaven te woord staan (er zijn 1000 ligplaatsen); Uitleg geven bij de ergometer aan bezoekers; Coastal roeien demonstreren in de haven in 2x en 4x+; Potentiële leden met enige roei-... Lees meer

Jos ligt aan kop op de oceaan!

Datum: 20 december 2022  -  Categorie: Coastal
Naarden roeier Jos Pape ligt aan kop in de The Talisker Whisky Atlantic Challenge 2022. En dat is niet zomaar een prestatie maar een reuze prestatie. Ook uiteraard van zijn Engelse roeimaten uit het team This Way up!,... Lees meer

LIVESTREAM Start van Jos z'n tocht over de oceaan

Datum: 12 december 2022  -  Categorie: Coastal
Om 11.55 start de livestream van de The Talisker Whisky Atlantic Challenge 2022. Voor Naarden roeier Jos Pape komt een droom uit. Ruim 3000 mijl roeien over de ocaan. Er gaan veel boten het water op. Click op ondersta... Lees meer

Jos gaat de oceaan over roeien!

Datum: 11 december 2022  -  Categorie: Coastal
Veel mensen hebben onze eigen RV Naarden roeier Jos wel eens in de Karekiet verzwaard met 40 kilo extra op en neer naar Muiden zien roeien. Of drie uur lang buiten op een ergometer zien zwoegen. Waarom? Omdat hij vana... Lees meer

Locatie

RV Naarden roeit vanuit Jachthaven ’t Huizerhoofd in Huizen. Daar is de beschikking over drie boten: een Yole de Mer 2 x zonder (Zoute Louise),  een Yole de Mer 4x + (de Zephyr)en eenSwift Racing 4x + (Cronos).
 

Veiligheidseisen

Er wordt gevaren op groot water met extra veiligheidseisen, die nodig zijn om ongelukken te voorkomen. Alvorens uit te varen gelden de volgende regels:

Bij dichte mist (zicht 50 -100 m) en harde wind ( 5 Beaufort = 29-38 km .h / 17 -21 knopen) geldt een vaarverbod evenals bij temperaturen onder nul en/of ijs(vorming). Afhankelijk van de windrichting kan de grens al bij 4 Beaufort liggen. Een en ander ter beoordeling van de stuurman/schipper.

De veiligheidseisen zijn te downloaden in de bibliotheek.

landscape-cronos 2

De bemanning

  • De stuurman heeft minimaal S1/W1 certificaat , kennis van vaarreglement (BPR) en kennis van vaargebied met basale navigatie-kennis en vaardigheid in beoordelen van weersituatie.
  • Voor de overige bemanningsleden is W1 aan te bevelen.
  • Het dragen van zwemvesten is verplicht

Boten: Yole de Mer en nieuwe Swift Racing

Bij de Coastal Rowing afdeling van RV Naarden wordt geroeid in Yole de Mer’s – uit Frankrijk afkomstige zeeroeiboten met zelflozende romp en luchtkasten en bredere romp, die veilig roeien op groot water mogelijk maken. Per augustus 2019 is er ook een prachtige nieuwe Swift Racing aangeschaft. Een boot die ook echt kan worden ingezet voor wedstrijden.

De boten zijn te reserveren via de botenplanner.

 
img-1921-kopie

Alle reden om te gaan coastalroeien bij RV Naarden

Coastal roeien op het Gooimeer. Hartstikke leuk, spannend en sportief. We geven je slechts een paar redenen om in te stappen. Zeer waarschijnlijk ervaar je er dan zelf al snel veel meer. Kortom: bij RV Naarden vind je alle reden om te gaan coastalroeien of eens te komen kijken.

 
 

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube