Logo RV Naarden

Houten Nelis

 

Zijn jullie ook zo blij dat je nog kunt roeien in skiff of C1? En vind je tegelijk dat er wel wat weinig variatie en uitdaging is? Zoek jij iets dat het skiffen net even leuker maakt? Iets meer uitdaging en het gevoel dat je het ergens voor doet? Doe dan mee aan: de Houten Nelis.

Houten Nelis

De Houten Nelis is een korte variant op de welbekende Nikkelen Nelis. Deze alternatieve vaardigheidsproef, die binnen 1,5 uur valt te roeien, is een individuele afstandscompetitie. Door de afstand binnen de tijd te roeien en jezelf te verbeteren, kun je jezelf keer op keer uitdagen. Maar je kunt de competitie natuurlijk ook met anderen binnen jouw categorie aangaan. Je roeit altijd tegen de klok, tegen je roeimaatjes of tegen jezelf, gewoon omdat je het leuk vindt!

Nikkelen Nelis

Voor wie al wat langer rondloopt op onze roei is de Nikkelen Nelis geen onbekende. Nikkelen Nelis is een vaardigheidsproef die als wisselprijs wordt uitgereikt door de KNRB. De prijs wordt jaarlijks (tegenwoordig als Chris van Windenbeker) uitgereikt aan de vereniging die in één jaar tijd -in verhouding tot het aantal leden- de meeste vaardigheidsproeven aflegt. Voor deze vaardigheidsproef roeien leden binnen een bepaalde tijd een bepaalde afstand, afhankelijk van geslacht en leeftijd. De afstanden voor de Nikkelen Nelis kun je alleen nooit binnen een tijdslot van 1,5 uur afleggen. 

Categorieen

Ervaren roeiers C1 of skiff

categorie

leeftijd

afstand

I heren  t/m 36 jaar  15 km
II heren 37 t/m 50 jaar 13 km
III heren  51 t/m 65 jaar  12 km
IV heren  66 jaar en ouder 10 km
V dames t/m 36 jaar 13 km
VI dames  37 t/m 50 jaar 12 km
VII dames  51 t/m 65 jaar 10 km
VIII dames  66 jaar en ouder 9 km

Beginners C1 (met roeien begonnen na 1-1-2019)

categorie

leeftijd

afstand

IX heren  alle leeftijden 7 km
X dames  alle leeftijden 6 km

 

Registreren

Als je de proef hebt geroeid, dan kun je jouw persoonlijke resultaten opsturen via onderstaande button.

 

Spelregels

Regel 1 De vaardigheidsproeven (houten Nelis) van RV Naarden zijn niet identiek aan die van de KNRB.

Regel 2 De proeven mogen worden afgelegd met registratie door een erkende sportapp zoals Strava, Garmin, Runkeeper etc. ten overstaan van door vereniging aangewezen controleurs.

Regel 3 Iemand kan in de periode van 1 november 2020 t/m 31 maart 2021 zo vaak een proef laten registreren als hij/zij wil.

Regel 4  Voor de proef te starten dient deze te worden aangemeld via silen.[antispam].@roeinaarden.nl. Na afloop van de proef kun je jouw gegevens en de geroeide afstand invullen op een speciaal formulier. Klik hier om het te openen. Een print-screen van je telefoon met daarop de geroeide afstand en tijd mail je ook naar silen.[antispam].@roeinaarden.nl.

Regel 5  Deelnemers worden naar leeftijd of para- klasse en af te leggen afstand onderverdeeld in tien categorieën. Voor de bepaling van de leeftijd geldt de leeftijd zoals die in het lopende kalenderjaar wordt bereikt. Starten in een ‘jongere’ categorie blijft altijd mogelijk.

Regel 6 Voor alle categorieën geldt dat de proeven moeten worden afgelegd binnen 1,5 uur. 

Regel 7  De proef mag worden gestart vanaf een zelf te bepalen punt binnen de gemeente Gooise meren, dus bijv. vanaf de roei of vanaf de Irenebrug.

Regel 8  Wanneer de geroeide afstand in de registratie langer is dan de gevraagde afstand zal de tijd omgerekend worden naar die afstand.

Regel 9  De resultaten zullen live gedeeld worden via de website roeinaarden.nl.

Prijzen

Vanaf 31 maart 2020 worden diploma’s en prijzen uitgereikt voor:

 • Alle deelnemers die binnen de gestelde tijd de proef heeft volbracht
 • De snelste per categorie
 • De meeste pogingen
 • En nog nader te bepalen

  Voor meer informatie mail je naar silen.[antispam].@roeinaarden.nl.

  RV Naarden

  Thierensweg 1

  1411 EW Naarden

  t: +31 (0)35 6940 452

  Social Media

  Facebook

  Webcam

  YouTube