Logo RV Naarden

Materiaal

 

De vloot van RV Naarden is zeer divers. De vereniging beschikt over ruim zeventig boten. Van een overnaadse wherry, jeugdskiffs, gestuurde C2 tot een acht. Afhankelijk van de bevoegdheid van de roeier kan hij of zij een boot afschrijven via de botenplanner en deze voor maximaal twee uur reserveren. Op de zogenaamde drukke weekendochtenden gelden er speciale regels voor de leden. Naast de boten beschikt RV Naarden over verschillende botenwagens en meer dan tien ergometers die worden ingezet voor de indoortrainingen.

 

Werkplaats

In de werkplaats vindt het onderhoud en reparatie van al het roeimateriaal plaats. Daarnaast worden botenloods, clubgebouw en ergometerruimte onderhouden. Een groep van kundige mensen is minimaal twee ochtenden in de week bezig om de vloot in de beste staat te houden. Zelfs ernstige schades kunnen zij vaak in onze eigen werkplaats repareren.

Handleidingen en schadeformulier

Als leden schade varen, is het uiteraard belangrijk om dit direct te melden bij de commissaris materiaal.  Maar ook de bootsheren en bootsdame voorzien van appeltaart, cake, gebakjes of bonbons is een ongeschreven wet. Wil je weten aan wie je dit moet geven? Mail dan even met de bootsheren/dame. Heb je schade of wil je met je ploeg meewerken aan de jaarlijks botenschoonmaak? In de bibliotheek tref je de benodigde formulieren en handleidingen aan.

 
dsc-0127-kl
 
 
 
Werkplaats
 

Aanschaf boten

Enkele malen per jaar komt de Materiaal Advies Commissie (MAC) bijeen. De MAC-leden vertegenwoordigen alle geledingen binnen RV Naarden. Dus wedstrijdroeien, toerroeien, jeugd, instructie, materiaal en overige senioren. Elk jaar besluiten de MAC-leden samen welke boten vervangen worden en of er extra boten worden aangeschaft. Een nieuwe boot wordt met een feestelijke botendoop gevierd.

 

Wedstrijdboten

Bij RV Naarden zijn een aantal boten aangemerkt als 'wedstrijdboten'. Bij de aankoop van wedstrijdboten wordt gelet op hun wedstrijdpotentieel. Deze boten moeten worden ontzien omdat we ze met name willen inzetten in wedstrijden, waar we onze roeiers/roeisters met concurrerend materiaal aan de start willen zien. De wedstrijdboten zijn uitsluitend bedoeld voor wedstrijdploegen.

thumbnail-rvnaarden-botendoop-piek-sponton-7-mei-21-2
 
 
botenwagen 2
wherrywagen
 

Botenwagens

De vereniging bezit twee botenwagens (de bowa's) voor botenwagenvervoer. Een botenwagen (bovenste foto) en een wherrywagen (onderste foto). Een wagen met botenwagen besturen is aan strikte voorwaarden gebonden, beginnend bij rijbewijs BE. Aanvullend volgen nog extra punten van aandacht:

Verbod rijden botenwagens
Als het KNMI code ‘geel’ afgeeft mag er niet met de botenwagen worden gereden door de provincies die dat betreft. Dit om veiligheids- en verzekeringstechnische redenen.

Documentatie
Alle docuentatie m.b.t. het rijden en beladen van botenwagens tref je in de bibliotheek aan.

 
 

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube