Logo RV Naarden

Wedstrijdroeien

 

Het beste uit jezelf halen, de kick van de snelheid, varen in allerbeste boten, het ultieme ploeggevoel, blik pakken of juist je verlies wegslikken…

Bij RV Naarden kan jong en oud meedoen aan wedstrijdroeien. Een enthousiaste groep leden, met name jeugd/junioren en veteranen, maakt hier gebruik van.

c4675065-013d-45c9-9464-404e7fb85f68

        Wedstrijdagenda 

SEP
7
Regiowedstrijd De Amstel

Wedstrijden | 12:00 - 16:00 | De Amstel Amsterdam

SEP
15
Cottwich

Wedstrijden

SEP
21
Naardense Club Kampioenschappen NCK

Wedstrijden | 13:00 - 23:59 | RV Naarden

Naardense Club Kampioenschappen NCK voor leden van RV NAARDEN. Aanmelden via inschrijflijst in de...

NOV
9
Lingebokaal

Wedstrijden

 
 

Wedstrijdcontract

Om in te schrijven en dus te mogen starten voor nationale wedstrijden (waaronder de Heineken Roeivierkamp, de Head, Tromp Boat Race etc.) moeten roeiers, stuurlieden en coaches een wedstrijdcontract getekend hebben. Het wedstrijdcontract kan worden aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat.

Inschrijfgelden

De vereniging betaalt voor elke jeugdroeier de inschrijfgelden voor de wedstrijden.  Ook mogen de brandstofkosten die gemaakt zijn voor transport van de boten van en naar evenementen waar de jeugd aan deelneemt, bij de wedstrijdcommissaris worden gedeclareerd. Voor senioren en veteranen geldt dat zij de inschrijfgelden en transportkosten zelf betalen. Deze kosten worden door de vereniging voorgeschoten en vervolgens bij de deelnemende ploegen in rekening gebracht.

 
IMG 0284

Faciliteiten voor wedstrijdroeiers

De vereniging beschikt over een aantal wedstrijdboten. Daarnaast worden wedstrijden gevaren in afschrijfboten. Wedstrijdboten moeten worden afgeschreven voor gebruik. De vereniging hanteert een aantal principes voor de toewijzing en het gebruik van wedstrijdboten. 

Wedstrijdploegen kunnen voor de winterperiode een aanvraag doen voor het op vaste tijden gebruiken van een aantal ergometers. 

Toewijzing wedstrijdboten

De wedstrijdboten binnen onze vloot zijn de nieuwste en beste boten die beschikbaar zijn. Daar zijn we met z’n allen erg zuinig op. Om deze boten in een goede conditie te houden gelden de volgende regels;

De wedstrijdboten mogen worden gebruikt door wedstrijdroeiers na toewijzing door de toewijzingscommissie bestaande uit de commissarissen Junioren, Veteranen en Materiaal. 

Wedstrijdcoaches of individuele wedstrijdroeiers kunnen een wedstrijdboot aanvragen drie maanden voorafgaand aan de betreffende wedstrijd door een mail te sturen naar één van de commissarissen uit de toewijzingscommissie. De toewijzingscommissie toetst de aanvraag onder andere op gewichtsklassen, resultaten uit eerdere wedstrijden en wedstrijdervaring. Bij meerdere aanvragen voor één specifieke boot die conflicterend zijn, kan er een trial gevaren moeten worden. De uiteindelijke beslissing ligt te allen tijde bij de toewijzingscommissie.

Als een afschrijfboot voor een wedstrijd wordt gebruikt, dient dit ook te worden aangevraagd bij de toewijzingscommissie en gelden dezelfde regels en voorwaarden. Bij toewijzing geldt dat deze type boten nooit uit de afschrijving worden gehaald en niet geblokt kunnen worden. Wijzigingen aan de afstelling van een afschrijfboot mogen alleen worden uitgevoerd na overleg met de afstelcommissie. 

Na de wedstrijd vervalt het recht op gebruik van de toegewezen boot, tenzij er binnen drie maanden opnieuw wordt deelgenomen aan een wedstrijd door dezelfde ploeg. Hiervoor dient wel een nieuwe aanvraag ingediend te worden.  

Bij gebruik van een boot door meerdere ploegen, vindt afstemming van de trainingstijden in goed onderling overleg plaats.

Mocht je willen trainen op water buiten de vereniging, dan dient dit aangevraagd te worden bij de Commissaris Materiaal. 

Wees trots op je boot en zorg ervoor dat je tijdens de wedstrijden zo optimaal mogelijk op het water verschijnt. Hier hoort onderhoud en de nodige 'tender loving care' voor het materiaal bij. Er wordt van de ploegen dan ook verwacht dat voor een wedstrijd de boot schoongemaakt, indien nodig ontgeeld en in de was wordt gezet.

Onze huidige wedstrijdboten zijn:

  1. 8+ - Groot Arsenaal
  2. 4x+ - Morgenster
  3. 4x - Shank
  4. 4+ - Ad Storm van Leeuwen
  5. 2x - Kat, Nog Harder
  6. 2- - Floret (kan iom de Commissaris Materiaal ook als 2x opgeriggerd worden)
  7. 1x - Piek, Sponton, Vuurroer

Daarnaast hebben we een aantal afschrijfboten-met-toewijzing. 

Deze zijn de Dubbelhaak (4x+), Karabijn (4x/+) en de Bonnet (1x). Gebruik van deze boten gaat uitsluitend in overleg met de Commissaris Materiaal.

De toewijzing van de wedstrijdboten zal op de website en het mededelingenbord worden gepubliceerd. 

 

Trainingen

Wedstrijdroeiers moeten denken aan een minimum van drie trainingen per week. Bij minder trainingen is het niet mogelijk om de conditie op te bouwen die nodig is om op een verantwoorde wijze een wedstrijd te varen.  

Sportkeuring

Wanneer een sportkeuring? De roeibond beveelt aan dat roeiers zich medisch laten keuren wanneer zij de roeisport intensiever gaan beoefenen. Het niveau van de keuring (basis sportmedisch onderzoek, een basis-plus sportmedisch onderzoek of een groot sportmedisch onderzoek) hangt af van leeftijd en trainingsintensiteit.

De jeugdwedstrijdroeiers bij RV Naarden moeten verplicht een eenmalig groot sportmedisch onderzoek ondergaan zodra ze beginnen met wedstrijdroeien. Voor alle andere wedstrijdroeiers is het dringende advies een goede sportkeuring te laten uitvoeren.

De aanbevelingen van de KNRB betreffen niet alleen wedstrijdroeiers maar ook mensen die recreatief roeien. Elke roeier vanaf 35 jaar dient zich te realiseren dat hart- en vaatziekterisico’s toenemen en dat het daarom verstandig is zich regelmatig medisch te laten keuren, minimaal eens in de twee jaar.

Kijk voor informatie op de site van KNRB.

 

Heineken 2016 acht
 

Interesse

Heb je interesse in wedstrijdroeien? Neem dan contact op met onze wedstrijdcommissaris om te horen wat precies jouw mogelijkheden bij de vereniging zijn. 

 

20170702-171524

Bibliotheek

In onze bibliotheek is verdere informatie te vinden, niet alleen de spelregels m.b.t. inschrijven en transport maar ook adviezen over kleding, voeding en training, en oefeningen voor rompstabiliteit. 

 

KNRB Wedstrijdkalender

De KNRB stelt elk jaar de wedstrijdkalender op. Deze geeft aan op welke data de verschillende wedstrijden gehouden worden. Uitgebreidere informatie over de wedstrijden kan je vinden op de sites van de betreffende wedstrijden of de organiserende verenigingen.  

 

Laatste wedstrijdnieuws

Slagklaar op het Spaarne

Datum: 02 juni 2024
Op 25 mei heeft de ploeg Slagklaar de Spaarne Lente Race geroeid en voorafgaand aan deze wedstrijd – afwisselend - maar toch ook fanatiek getraind, waardoor er een zeer mooie wedstrijd is geroeid op het Spaarne, in Heemstede.  Dat smaakt naar meer! Lees meer hierover in de Doldruk! Lees meer

Royal Pampus Coastal Cup Muiden

Datum: 21 april 2024
"Het was een prachtige ervaring en in deze 2e heat werden we 2e van de 5 ploegen, maar vooral al die coastalploegen met en voor elkaar was een mooie ervaring!" We staan nu gedeelde 3de/4de in het Coastal klassement https://roeievenementen.knrb.nl/rankings/32     Lees hier ons verslag in de ... Lees meer

Novembervieren

Datum: 07 november 2023
Met 5 ploegen trok RV Naarden erop uit om de krachten te meten met de besten van Nederland. Op het drassige gras bij RIC werden de boten snel en vakkundig opgeriggerd waarna het aansluiten was voor de koffie en de wc’s. Om 9:45 werd er opgeroeid en wat schitterend was het om te zien dat uit alle ... Lees meer

Finale regioroeien

Datum: 10 oktober 2023
Op de volgepakte Bosbaan werd de apotheose geroeid van de regioroei competitie 2023. Menigeen was ondanks een windkracht 5 toch van huis vertrokken om alle deelnemers hartstochtelijk aan te moedigen. De deelnemende verenigingen waren natuurlijk ook bestuurlijk vertegenwoordigd, zoals het heurt! ... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube