Logo RV Naarden

Finale regioroeien

Geplaatst op 10-10-2023  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Redactie

Op de volgepakte Bosbaan werd de apotheose geroeid van de regioroei competitie 2023. Menigeen was ondanks een windkracht 5 toch van huis vertrokken om alle deelnemers hartstochtelijk aan te moedigen. De deelnemende regioroeienverenigingen waren natuurlijk ook bestuurlijk vertegenwoordigd, zoals het heurt!

De Gooise Slag had voor deze finale een tactische noviteit; stuurwissel omdat vaste stuur Nahnya verplichtingen had. De nieuwe stuur, Hidde, straalde gezag uit en wist met Cisca (slag) en Trudy (boeg) behendig de boot richting start te sturen. In de eerste heat namen zij het op tegen een mixed ploeg van De Hoop. De start was strak en krachtig en al snel werd een veilige marge genomen. Althans dat dachten ze, want met nog 200 meter te gaan kwam in de verte toch hun tegenstander opzetten. Maar wacht even, wie was daar nu aan het sturen? Was dat… nee, toch!! De penningmeester van RV Naarden zat daar als stuur!! En met nog 50 meter te gaan lagen de boegpuntjes op één lijn. En wat geschiedde, zal nog lang blijven spelen in de vereniging. De Gooise Slag verloor de wedstrijd met een miniem verschil. Bestuurlijke vertegenwoordiging is leuk, maar je kunt het ook overdrijven.regioroeien2

De 2de heat dan. Dit keer tegen een herenploeg van Willem III. In baan 2, met schuim op de golven kwamen zij tot een geweldige 2:30 over 500 meter. Genoeg om zich te kronen tot “Regioroei Amsterdam kampioen 2023 DC2x+”.

Over de herenploeg zijn we dit keer kort van stof. Zoals de stuur het uitdrukte: “een echte kampioen ben je als je ook je slechte wedstrijden wint”. En dus zijn zij ook “Regioroei Amsterdam kampioen 2023 HC4x+”.

Het was een pracht competitie, met volop bloed, zweet en taart!

Tot volgend jaar wellicht!

De regioroei Amsterdam kampioenen 2023!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube